Vegetarische Tikka Masala curry

Oelala, Tikka Masala! 

In deze vegetarische Tikka Masala worden de groenten in deze romige saus met een mix van tomaten, room en specerijen met koriander en een vleugje citroen geserveerd. Super snel, eiwitrijk, heel smaakvol en écht de moeite waard!

Sorteer op
Pittigheid
Totale Bereidingstijd
30 min
Share

Ingrediënten

Voor 2 personen

1 blik kikkererwten⁠
1 knoflookteen⁠
1 ui⁠
80 g Patak's Tikka Masala kruidenpasta⁠
200 g tomaten uit blik⁠
2 el olie⁠
2 el verse koriander⁠
150 ml water⁠
2 tomaten, in blokjes⁠
2 Patak's Volkoren naanbroden⁠

Methode

1. Verhit de olie in een pan, voeg de gesnipperde ui toe en bak tot de zacht is⁠
2. Voeg de geperste knoflook en de tikka masala pasta toe en bak 1 min. Voeg 50 ml water toe en kook tot het water is verdampt. ⁠
3. Voeg de tomaten uit blik toe. Kook 3-5 min. op laag vuur. ⁠
4. Voeg de kikkererwten, verse tomaten en 100 ml water toe. ⁠
5. Laat de curry 8-10 min. sudderen op laag vuur. ⁠
6. Serveer met vers gehakte koriander & met volkoren naan.

Maak dit gerecht compleet met deze producten

Ons unieke recept met kalonji-zaden wordt op vlammen gebakken in een oven in tandoorstijl om een heerlijke Naan te creëren. Dit is waarom je áltijd naanbroden van Patak's in huis moet hebben: heerlijk bij Indiase curry, verslaven lekker om te dippen in soep, lekker als burgerbroodje, als tosti geserveerd met mango chutney.