Tandoori Kip Salade
Denk jij ook altijd dat Indiaase curry erg pittig is? Het is tijd dat je deze nieuwe smaak leer kennen, deze fantastische salade met heerlijke ingrediënten is voor iedereen.
Sorteer op
Pittigheid
Totale Bereidingstijd
80 min
Share
Ingrediënten
Portie: 4
200g Patak’s tandoori
200g yoghurt (0% vet)
400g kippendijfilet
50g munt, fijn gesneden
1el limoensap
200g ijsbergsla
200g tomaten, gehalveerd
1 komkommer, in linten
80g tuinkers
Olie
Methode
- Voeg de curry saus en yoghurt samen in een glazen kom, voeg de kip toe en mix tot kip helemaal bedekt is. Dek af en plaats in de koelkast voor tenminste 1 uur (maar liefst wat langer).
- Mix de munt, limoensap en de rest van de yoghurt tot een geheel met wat peper en zout.
- Verhit een pan met een scheut olie, haal de kip uit de marinade en bak voor ongeveer 4/5 min aan iedere kant tot de kip gaar is. Snijd de kip in reepjes.
- Verdeel de kip, sla, tomaten, komkommer en tuinkers over de borden. Serveer met de yoghurt dressing. Ook lekker in combinatie met pappadums.