Kip kofte's in een Korma saus
Een kofte is de gehaktbal van het midden-oosten, maar doordat wij heerlijke kruiden toevoegen in dit gerecht is het nu ook echt een Indiaase specialiteit geworden. Wij houden van dit gerecht omdat er tussen de kokosyoghurt en de smaak van de kruidige korte’s een heerlijke balans is.
Sorteer op
Pittigheid
Totale Bereidingstijd
40 min
Share
Ingrediënten
Portie: 4
450g kippengehakt
1 medium rode ui, fijn gesneden
1tl verse gember, geraspt
1 teen knoflook
1el verse koriander, grof gehakt
1el yoghurt
1 pot Patak’s Korma kooksaus
1tl bruine/zwarte mosterdzaadjes
Voor garnering: ongezouten cashew noten of kokosflakes
Methode
- Voeg in een kom het kipgehakt, uien, gember, yogurt en knoflook samen.
- Verhit olie in een grote hapjespan, schep met een eetlepel het gehaktmengsel (wat nu dus de vorm krijgt van een kofte) en doe dit voorzichtig in de hapjespan.
- Bak de kofte’s in batches tot ze goudbruin zijn.
- Doe alle kofte's terug in de pan en verdeel de Korma saus erover. Verlaag het vuur en laat voor ongeveer 10-15 minuten sudderen.
- Serveer de kofte’s met cashew noten als voorgerecht of met rijst als hoofdgerecht.