Ingrediënten
1 medium bloemkool
2 eetlepels Patak’s Tikka Masala kruidenpasta
2 tenen knoflook, geperst
2 eetlepels Griekse yoghurt
120 gram granaatappelpitjes
½ bos verse koriander, geplukt
Methode
1. Verhit de oven voor op 180°C.
2. Smeer de complete bloemkool in met een mix van Tikka Masala kruidenpasta en geperste knoflook (eventueel verdunnen met een beetje olie).
3. Leg de bloemkool in een schaal of op een met bakpapier beklede bakplaat. Na een uurtje in de oven zal de gehele bloemkool gaar zijn. Mocht je de gaartijd wat willen verkorten zou je de bloemkool ook in plakken van 2cm kunnen snijden, dan is de gaartijd 25-30 minuten. Mocht de bloemkool heel snel kleuren, dan kan je eventueel wat aluminiumfolie gebruiken zodat de bloemkool niet te donker wordt.
3. Plaats de geroosterde bloemkool op een bord. Meng de Griekse yoghurt door het bakvocht in de ovenschaal en giet deze yoghurtsaus over de bloemkool.
4. Maak het geheel af met granaatappelpitjes en verse koriander.
5. Serveer het gerecht met naan, mango chutney en eventueel nog een lekkere salade!