Butter Chicken pizza
De combinatie van een Italiaanse pizza met kip en een Indiaase saus is heerlijk! Laat je overrompelen door deze culinaire gekkigheid.
Sorteer op
Pittigheid
Totale Bereidingstijd
45 min
Share
Ingrediënten
Portie: 4
350g Patak’s butter chicken saus
75g yoghurt
10g knoflook, fijngesneden
250g kippendijfilet, in kleine stukjes gesneden
1 pizza bodem
250g kaas, geraspt
150g spinazie
50g rode ui, fijngesneden
24 cherry tomaten, gehalveerd
Zout
Olie
Methode
- Verwarm de oven voor op 220 graden. Roer de Butter Chicken Saus, yoghurt, knoflook en zout door elkaar. Mix 3 eetlepels van de yoghurtsaus met de kip en zet apart voor ongeveer een kwartier.
- Verhit een hapjes pan en bak de kip gaar.
- Verdeel de overgebleven yoghurtsaus over de pizzabodem. Verdeel de helft van de kaas hierover. Beleg vervolgens de pizza met spinazie, ui, cherrytomaten (gesneden kant boven) en gebakken kip. Top af met de overige kaas.
- Zet in de oven en bak in 12 – 15 minuten, of tot de kaas is gesmolten. Haal uit de oven en laat voor 2 – 3 minuten staan voordat je de pizza aansnijdt.