Bloemkool Kempu
Dit gerecht smaakt ook goed met vlees en vis. Maar probeer het eens met groenten!
Sorteer op
Pittigheid
Totale Bereidingstijd
40 min
Share
Ingrediënten
Portie: 4
100g kikkererwtenbloem
1tl Patak’s Tikka Masala kruidenpasta
75g rijstmeel
1 bloemkool (gesneden in kleine roosjes)
1tl geroosterd komijn poeder
Koolzuurhoudend water
Zonnebloemolie
Kruiden: 1/2tl zout, komijn, koriander, gember, zwarte peper en knoflookpoeder
Voor de chutney:
4 tomaten
Knoflook
1tl komijn poeder
20g verse koriander
Zout
Groene kardemom poeder
Kruiden: 1/2tl zout, komijn, koriander, gember, zwarte peper en knoflookpoeder
Methode
- Snijd de bloemkool in roosjes en was deze, zet daarna opzij.
- Bak de tomaten met de knoflook, een beetje olie en zout en laat afkoelen.
- Marineer de bloemkool met een theelepel kruidenpasta, komijnpoeder en beetje zout.
- Meng de bloem, rijstmeel, water en een eetlepel Patak’s kruidenpasta tot een geheel.
- Dip de bloemkool in het mengsel en bak daarna in een pan, zorg ervoor de dat de bloemkool gaar is maar het mengsel niet aan is gebrand.
- Voeg de geroosterde tomaten, knoflook, hele koriander takjes, geroosterd komijnpoeder en een beetje zout op een snijplank en hak dit grof tot een salsa.
- Serveer met de bloemkoolroosjes.