Voor bij de borrel genieten van pappadums

Bereidingstijd: ca. 20 min.
Ingrediënten voor 6-8 personen
1 sjalot gesnipperd
1 el boter
2 el milde currypasta bijv. van Patak’s
200 g rivierkreeftstaartjes voorgekookt
geraspte schil van ½ citroen
2 takjes dille fijngehakt
150 ml verse slagroom
zout en peper
pappadums van Patak’s
vershoudfolie
Voor erbij
extra dille
citroenschijfjes
1 Fruit de sjalot ca. 3 minuten in de boter tot hij glazig is. Voeg de currypasta toe en fruit nog
2 minuten. Neem van het vuur en laat afkoelen. 2 Meng de rivierkreeftjes met het curry-sjalotmengsel. Schep ¾ van het rivierkreeftjesmengsel samen met de citroenschil en de dille in een
keukenmachine en maal tot een glad mengsel. Voeg al mengend geleidelij k de slagroom toe zodat
je een smeuïg mengsel krij gt. Breng op smaak met zout en peper.
3 Hak de overige rivierkreeftjes grof en meng ze door het gladde mengsel. Schep in een
mooie, passende kom of schaal en dek af met vershoudfolie. Laat in de koelkast opstijven.
4 Serveer de ‘paté’ met krokante pappadums en geef er schijfjes citroen en extra dille bij .
Per portie (6): ca. 190 kcal
10 g eiwit | 13 g vet | 7 g koolhydraten