FEESTDAGEN EN FESTIVALS IN INDIA

India staat bekend om zijn verschillende religieuze feestdagen en regionale festivals. In termen van religieuze overtuigingen wordt het beschouwd als het meest gediversifieerde land ter wereld. De heersende religie is het hindoeïsme, dat wordt beoefend door ongeveer 80% van de Indiërs. Moslims zijn goed voor 15% en christenen - 2,5% van de Indiase bevolking. De andere religieuze minderheden zijn: boeddhisten, Jains, Sikhs en Parsis.

DIWALI

Diwali - lichtfestival - duurt 5 dagen en viert leven, plezier en geluk. Het valt tussen half oktober en half november. In die tijd verlichten de hindoes hun huizen met olielampen die eer betonen aan Lakhsmi - de godin van het geluk - en vuurwerk wordt aangestoken. Exclusief vegetarisch eten met ui of knoflook wordt geserveerd op het festival. Diwali is ook berucht voor heerlijke zoete gerechten. Tijdens dit festival drinken de Hindoes geen alcohol.

HOLI

Holi is een hindoe-lentefestival - feestelijke dag om te vergeven en relaties te vergeten en te herstellen. Tijdens het festival verzamelen de Hindoes zich op straat en gooien gekleurde poeders op elkaar. Holi wordt gevierd aan het begin van februari en maart. Het is de tijd om de beste lekkernijen te eten die bestaan uit gedroogd fruit en zoete gerechten die worden geconsumeerd rond grote vreugdevuren. Emkel vegetarisch eten wordt geserveerd in het festival.

RAMADAN

Ramadan komt overeen met de 9e maand van de moslimkalender. Voor moslims is het heilig, want dit is de maand waarin de Koran werd geopenbaard. Op dat moment vasten moslims over de hele wereld overdag. Ze hebben slechts twee maaltijden: suhoor voor zonsopgang en iftar direct na de zonsondergang. In tegenstelling tot de hindoes eten moslims zowel vegetarisch als niet-vegetarische (met uitzondering van varkensvlees) gerechten.