CULINAIRE ACHTERGROND VAN INDIA

De hedendaagse Indiase keuken is niet alleen gevormd door geschiedenis, geografie van het land, prachtige landschappen en tradities van verschillende regio's, maar ook door de cultuur en religie van mensen die vanuit de hele wereld naar het land komen.

SMAKELIJKE SMELTKROES

De eerste culinaire recepten zijn te danken aan Vedische hindoes. De volgende zijn gevormd door de tradities en religieuze rituelen van inkomers: christenen, Britten, boeddhisten, Portugesen en, last but not least, moslims uit Turkije, Arabieren, Mughals en Perzen. 

In India zijn voedsel, cultuur, religie en regionale festivals nauw met elkaar verbonden. Vlees en vis bereidden zich dankzij de moslims in de Indiase keuken, terwijl vegetarische gerechten populair zijn geworden dankzij hindoeïstische mensen.

DE WERELD OP JE BORD

De Indiase keuken is verbeterd door voedsel geïmporteerd over land en zee. De Hindoes hebben specerijen als komijn en koriander te danken aan ontdekkingsreizigers die in de 12e - 14e eeuw in de ambulante handel betrokken waren. In de 15e-17e eeuw brachten de Mughals in de 16e eeuw vlees, noten en gedroogde vruchten naar India - de Portugese katholieken kwamen met hun chili, tomaten, paprika en ananas en in de 17e eeuw introduceerden de Nederlanders aardappelen.