Saag aloo curry

Saag aloo curry

Svårighetsgrad
Mild
0 '
Tiempo

Ingrediënten

  • 1 tl kurkuma⁠
  • 450g nieuwe aardappelen, gehalveerd⁠
  • 2 el olie⁠
  • 1 tl komijnzaad⁠
  • 1 ui, gesnipperd⁠
  • 2cm gember, fijngehakt⁠
  • 3 tenen knoflook, fijngehakt⁠
  • 1/2 pot Patak's Mild Curry paste⁠
  • 200ml water⁠
  • 3 el Griekse yoghurt⁠
  • 200g tomatenblokjes⁠
  • 250g spinazie⁠
  • 2 el room⁠

Bereidingswijze

  1. Halveer de aardappelen en kook ze in gezouten kurkuma water gedurende 15 minuten, tot ze bijna gaar zijn.⁠
  2. Verhit olie in een pan, voeg het komijnzaad toe en laat knetteren. Voeg de gesnipperde ui toe en bak tot ze glazig worden. Voeg gehakte gember, knoflook en ½ pot milde currypasta toe. Sauteer gedurende 1 minuut. Voeg 100 ml water en yoghurt toe. Kook tot al het water is verdampt. ⁠
  3. Voeg de aardappelen toe en bak 5 minuten. Voeg de tomatenblokjes en 100 ml water toe. Laat de curry 10 minuten sudderen. Voeg daarna de spinazie en de room toe aan curry. Laat de curry 3-4 minuten sudderen, deksel erop. Voeg eventueel peper en zout toe naar smaak. ⁠
  4. Garneer met verse koriander en serveer met warm naanbrood en mango chutney. ⁠