Milde kalkoen curry met mango salsa

Het smaakt net zoals het eruit ziet, heerlijk! Het is een licht maar aromatisch, gezond en kleurrijk gerecht dat zeker de smaakpapillen van een ieder doet verblijden.

Sorteer op
Pittigheid
Totale Bereidingstijd
70 min
Share

Ingrediënten

Portie: 4

 

400g kalkoenfilets, gekookt

2el Patak’s milde curry kruidenpasta

1el yoghurt
 

Salsa;

1el Patak’s mango chutney

1el Olie

3el Mango, gesneden

1 rode ui, gesneden

1 teen knoflook

1/2 groene peper

Gemixte cherry tomaten (bij voorkeur geel en rood), gehalveerd 

Sap van ½ limoen

1/2el verse koriander

Zout en peper
 

Methode

  1. Mix Patak’s Milde curry kruidenpasta met de yoghurt en marineer de kalkoen hiermee voor ongeveer 30 minuten. 
  2. Verwarm de oven voor op 200 graden en bak de kalkoen in 30 minuten gaar.

Salsa;

  1. Mix Pataks’s mango chutney met olijfolie en voeg de gesneden mango, groenten, knoflook en koriander toe. Voeg het limoensap en zout toe en zet apart voor 20 minuten. 
  2. Snijd de kalkoen en serveer met de salsa.

Maak dit gerecht compleet met deze producten

Een milde chutney met een fruitige, tropische zoetheid. Ideaal in combinatie met kip of rijst.