Bisi Bele, pittige rijst met linzen
Waardeer
dit recept!

Een heerlijk vega-gerecht uit het Zuid-Westen van India met pittige rijst en linzen.
Tikka Masala is gewoonweg de meest favoriete saus, een heerlijke mix van tomaten, room en specerijen met koriander en een vleugje citroen.
Bereidingstijd: 60 min.
Soort gerecht: Hoofdgerecht
Aantal personen: 4-6
Moeilijkheid : Gemiddeld

Ingrediënten:
- 150 g gele linzen
- 60 g rode linzen
- 30 g gebroken zwarte linzen
- 300 g basmati rijst
- arachide olie
- 1 pot Patak’s Tikka Masala curry saus
- 250 g pompoen
- 60 g doperwtjes
- 400 g tomatenblokjes
- 2 kaneelstokjes
- 1 theelepel mosterdzaad
- 1 rode peper
- 50 g cashewnoten
Bereidingswijze:
-
Week alle linzen samen in ruim koud water gedurende 2 uur en giet ze dan af. Bak de rauwe rijst, in een braadpan, samen met de uitgelekte linzen in 3 eetlepels olie al omscheppend gedurende 5 minuten.
-
Schenk er de Tikka Masala bij, vul de lege pot met kokend water en spoel deze goed om doe de inhoud bij de rijst en linzen. Zet een deksel op de pan en laat dit op een matig vuur tegen de kook aan komen.
-
Maak de pompoen schoon, snijd deze in blokjes en voeg ze samen met de doperwtjes, tomatenblokjes, kaneelstokjes, het mosterdzaad en de in ringentjes gesneden peper toe aan het linzen/rijst mengsel.
-
Stoof de Bisi Bele in ± 45 minuten in een gesloten pan gaar. Controleer tussentijds of niet al het vocht is opgenomen door het linzen/rijstmengsel voeg anders nog wat water of bouillon toe.
-
Ook lekker om de cashewnoten te vervangen door amandelen of andere noten. Om het geheel een iets zoeter smaak te geven kun je ook rozijnen of krenten toevoegen.
-
Alle soorten linzen zijn te koop bij de reform of natuurwinkels, maar ook bij de toko’s.

Join us on: