Kip met paprika en Spaanse peper
Waardeer
dit recept!

_big.jpg)
Murgh Mirch Masala. Dit is een snel en gemakkelijk te maken Tikka Masala gerecht, met de extra bite van rode en groene paprika's. De pittige smaak van de Tikka Masala komt hier goed tot zijn recht - heerlijke smaken van citroen, koriander en kurkuma met tomaat. Dankzij de 'vlezigheid' van de paprika's heeft dit gerecht een intense smaak en stevigheid.
Bereidingstijd: 35 min.
Soort gerecht: Hoofdgerecht
Aantal personen: 4
Moeilijkheid : Makkelijk

Ingrediƫnten:
- 2 eetlepels plantaardige olie
- Naanbrood - Naturel
- 100 g ui, gesnipperd
- 200 g in stukjes gesneden tomaat
- 3 eetlepels Tikka Masala Indiase Kruidenpasta
- 50 g groene paprika, in repen gesneden
- 50 g rode paprika, in repen gesneden
- 2 groene Spaanse pepers, in repen gesneden
- 1 eetlepel verse koriander, gehakt
- 450 g kip, in blokjes gesneden
- 50 ml yoghurt
Bereidingswijze:
-
Verhit de olie in een pan en fruit de gesnipperde ui 2 minuten. Voeg de kip toe en bak deze 3 minuten mee om het vlees dicht te schroeien.
-
Voeg de Tikka Masala Kruidenpasta, de in repen gesneden Spaanse peper en de paprika toe en bak dit nog eens 4 minuten. Voeg wat water toe als het mengsel gaat aankoeken.
-
Voeg de in stukken gesneden tomaten toe, breng het aan de kook en laat alles nog 15 - 20 minuten op laag vuur pruttelen of totdat de kip gaar is.
-
Voeg de yoghurt toe en verwijder het deksel zodat overtollig vocht kan verdampen.
-
Roer de helft van de verse koriander erdoor en serveer het gerecht met rijst en Patak's Naan brood, gebruik de rest van de koriander als garnering.

Join us on: