Jamie Oliver's knapperige korma-zalm

Als je van zalm houdt, zul je dol zijn op dit snelle en gemakkelijke recept - denk aan sappige vis met zachte specerijen en de knapperigste huid ooit, in combinatie met romige kokosrijst en verfrissende komkommer. 

Sorteer op
Pittigheid
Totale Bereidingstijd
20 min
Partager

Ingrediënten

Portie: 4

 

Olijfolie

500 g zalm, met huid

1 volle theelepel Patak's Korma Spice kruidenpasta

optioneel: 3 takjes verse rozemarijn
 

KOKOSNOOT RIJST

1 mok basmati rijst (ongeveer 300 g)

45ml kokoscrème

1 verse rode peper

1 citroen


INGELEGDE KOMKOMMER

1 komkommer

witte wijnazijn

1/2 bos verse koriander (15g)

Methode

  1. Vul een mok met rijst, leeg in een pan en voeg dan 2 mokken kokend water, een snuifje zeezout en de kokosroom toe. Snijd de chili in de lengte doormidden en voeg toe aan de pan, halveer de citroen, laat een helft in de pan vallen en bewaar de andere helft voor de vis.
  2. Dek af met een deksel en kook op hoog vuur gedurende 12 minuten, of totdat de rijst al het vocht heeft geabsorbeerd en mooi gaar is gekookt. Voor de ingelegde komkommer; schil de komkommer en snijd vervolgens de komkommer in ronde plakjes.
  3. Voeg samen met een flinke snuf zout in een kom. Sprenkel er een beetje azijn overheen en voeg een paar takjes koriander toe.
  4. Mix met je handen goed door elkaar en zet apart. Zet een anti-aanbakpan op een middelhoog vuur. Voeg een beetje olie toe en plaats de vis met de velzijde omlaag in de pan en druk 10 seconden met je vingers om de schil plat te maken. Schep de Korma kruidenpasta op een bord, voeg een scheutje citroensap toe en meng door elkaar. Gebruik de rozemarijn als een borstel (of gebruik een keukenkwast): dompel hem in de pasta, draai hem rond en bestrijk vervolgens royaal de zalm. Laat 5 minuten bakken om de huid krokant te bakken, zet vervolgens het vuur lager en laat het nog eens 5 minuten koken.​​
  5. ​​​​​Veeg de pan schoon met keukenpapier, draai de zalm om en bak nog een minuut. Zet het vuur uit en laat het 5 minuten in de pan - de restwarmte zal de zalm rustig gaarkoken. Haal de peper en de citroen uit de rijstpan en schep de rijst in een kom.
  6. Snijd de chili en een beetje van de citroenschil fijn en verdeel over de rijst. Leg de zalm op een bord, hak de koriander grof en verdeel over de zalm.
  7. Trek met twee vorken de zalm in stukken en serveer met de rijst en ingelegde komkommer.

TIP Voor nootachtige, romige rijst vul je eenvoudig elke beker naar wens met basmatirijst en leng deze vervolgens aan met 2 bekers kokend water. Kook voor 12 minuten met de deksel op de pan en klaar is de rijst! 

Maak dit gerecht compleet met deze producten

Een milde chutney met een fruitige, tropische zoetheid. Ideaal in combinatie met kip of rijst.

Ons unieke recept met kalonji-zaden wordt op vlammen gebakken in een oven in tandoorstijl om een heerlijke Naan te creëren.