Jamie Oliver's Kip Tikka spiesjes

Maak de magische hitte van een tandoor-oven na in een gewone keukenpan voor sappige kip met een prachtige knoestige coating. Het is zo'n rechttoe rechtaan recept, met alle smaak van de kruidenpasta, terwijl mijn geheime ingrediënt - ananas - een beetje zoetigheid toevoegt. Bij deze methode draait alles om gecontroleerd branden, dus laat de pan zijn werk doen voor verbluffende resultaten.

Sorteer op
Pittigheid
Totale Bereidingstijd
150 min
Partager

Ingrediënten

Portie: 2

 

2 citroenen

Olijfolie

2 theelepels Patak's Tikka Masala kruidenpasta

2 eetlepels yoghurt, plus extra om te serveren

1/2 een kleine rijpe ananas

3 verse rode pepers

2 kippenborsten 

1-2 kleine gemsla

optioneel: 1/2 bos verse koriander (15g) 

Methode

  1. Rasp de schil van 1 citroen en zet apart voor garnering. Voor de marinade; halveer de citroen en pers het sap in een kleine kom. Voeg 1 theelepel olie, de kruidenpasta en yoghurt toe en meng goed door.
  2. Schil de ananas en verwijder eventueel kleine knoestige stukjes en snijd in vieren. Verwijder de kern van de ananas en gooi weg. Snijd nu de ananas in plakjes van 1 cm dik en voeg bij de marinade.
  3. Snijd, halveer en ontpit de pepers en voeg ze toe aan de marinade. Snijd de kip in blokjes van 2 cm en voeg ook toe aan de mix. Dek af en zet in de koelkast om te marineren voor minstens 2 uur, maar bij voorkeur een hele nacht. 
  4. Wanneer je gereed bent om te koken, haal je het kip- ananasmengsel uit de koelkast en haal je de chili peper uit de marinade.
  5. Scheur deze in kleinere stukjes. Rijg de ingrediënten op spiesjes, wissel hierbij af met de ingrediënten. Giet de overgebleven marinade over de spiesjes en besprenkel een beetje met olie.
  6. Zet een droge, anti-aanbak pan op matig vuur. Leg de spiesjes in de pan en bak de kip gaar in 7 – 10 minuten. Kruid met zout naar smaak. 
  7. Maak de sla schoon en trek de blaadjes los zodat je kleine schuitjes hebt. Haal de kip, ananas en chili van de spiesjes en verdeel over de sla schuitjes.
  8. Garneer met citroenrasp en verse koriander. Serveer met partjes limoen en de yoghurt. 

Tip: dit recept is ook een traktatie op de barbecue. Als je houten spiesen gebruikt, laat ze dan 30 minuten in water weken om te voorkomen dat ze verbranden.

Maak dit gerecht compleet met deze producten

Onze raita is een heerlijke dip op basis van yoghurt met komkommer en munt.

Ons unieke recept met kalonji-zaden wordt op vlammen gebakken in een oven in tandoorstijl om een heerlijke Naan te creëren.