Bloemkool Kempu

Dit gerecht smaakt ook goed met vlees en vis. Maar probeer het eens met groenten!

Sorteer op
Pittigheid
Totale Bereidingstijd
40 min
Share

Ingrediënten

Portie: 4

 

100g kikkererwtenbloem

1tl Patak’s Tikka Masala kruidenpasta

75g rijstmeel

1 bloemkool (gesneden in kleine roosjes)

1tl geroosterd komijn poeder

Koolzuurhoudend water

Zonnebloemolie

Kruiden: 1/2tl zout, komijn, koriander, gember, zwarte peper en knoflookpoeder
 

Voor de chutney:

4 tomaten

Knoflook
1tl komijn poeder

20g verse koriander

Zout

Groene kardemom poeder

Kruiden: 1/2tl zout, komijn, koriander, gember, zwarte peper en knoflookpoeder

Methode

  1. Snijd de bloemkool in roosjes en was deze, zet daarna opzij.
  2. Bak de tomaten met de knoflook, een beetje olie en zout en laat afkoelen.
  3. Marineer de bloemkool met een theelepel kruidenpasta, komijnpoeder en beetje zout.
  4. Meng de bloem, rijstmeel, water en een eetlepel Patak’s kruidenpasta tot een geheel.
  5. Dip de bloemkool in het mengsel en bak daarna in een pan, zorg ervoor de dat de bloemkool gaar is maar het mengsel niet aan is gebrand. 
  6. Voeg de geroosterde tomaten, knoflook, hele koriander takjes, geroosterd komijnpoeder en een beetje zout op een snijplank en hak dit grof tot een salsa. 
  7. Serveer met de bloemkoolroosjes.